Home Australian Labradoodle Brabant Onze Labradoodles Pup info Ras Planning Nestjes puppy news Gastgezin Voor fokkers privacy
2021 - Zomer 2021 - voorjaar 2020 - voorjaar 2019 - najaar 2019 2018 2017 2016

De gezondheid van onze honden is onze eerste prioriteit

Mijn doel is om kleinschalig en in huiselijke kring met veel liefde af en toe een nestje Australian Labradoodles te fokken. Dit kan en mag alleen als zowel de moederhond als de vaderhond in goede gezondheid verkeren! Beide honden zijn dan ook ten alle tijden getest op Heup Dysplasie, IC (Improper Coat), DM (Degeneratieve Myelopatie) en PRA/PRCD (ogen). Deze testen en uitslagen zijn altijd aanwezig en mogen natuurlijk ingezien worden.

De pups worden medisch onderzocht door een erkend dierenarts en krijgen allen een Europees dierenpaspoort mee waarin hun gezondheidsverklaring staat. Tevens krijgen de pups dan hun eerste vaccinatie en worden zij volgens de wettelijke regelgeving gechipt. De pups worden 3x ontwormd.

Sofie en haar pups krijgen uitsluitend hoogwaardige voeding. Zij eten brokken en Carnibest, dit is vers vlees met alle mineralen en vitaminen. Ik heb hier goede ervaringen mee en ben ervan overtuigd dat deze voeding bijdraagt aan een goede gezondheid.

Vroegtijdige castratie bij pups van 7 weken druist voor mij tegen alles in waar ik voor sta als het gaat om verantwoord en integer fokken.

Natuurlijk wil ook ik dat het ras zijn goede kwaliteiten behoudt en er alleen met honden gefokt wordt die daar ook geschikt voor zijn. Daarom spreek ik middels een contract graag met onze pup kopers af dat de hond op een oudere leeftijd (wanneer hij/zij volgroeid is) wordt gesteriliseerd/gecastreerd. De leeftijd waarop dit gebeurt is per hond verschillend omdat er meerdere factoren een rol kunnen spelen.

Maar het belang van de hond staat altijd op de eerste plaats!

Ik wil er zeker van zijn dat de pups terecht komen bij mensen die heel goed voor ze zorgen, ze voldoende uitdaging weten te bieden en ook waar nodig grenzen kunnen stellen in de opvoeding. Een liefdevol thuis waar voldoende tijd en aandacht is voor de hond. De vacht van de Australian Labradoodle vergt het nodige aan onderhoud. Het baasje moet bereid zijn hierin te investeren.

U kunt altijd uw voorkeur kenbaar maken wat betreft geslacht of kleur van de pup. Wij zullen hier zoveel mogelijk rekening mee houden. Voor ons is het belangrijkst of een pup bij u past.

Kosten

Als de datum van de date van de Doodle’s bekend is, en de inschrijving open, dan zijn er 6 plekken voor een pup. We vragen bij de definitieve inschrijving (toegestuurde link) een aanbetaling van 200,- Euro. Dit word verrekend bij de uiteindelijke betaling van de pup. Australian Labradoodles liggen vanwege hun speciale fokprogramma en de hoge eisen die wij stellen aan fokhonden in de hogere prijsklasse.

Naast dit alles hopen wij een life time support te mogen geven indien dit gewenst of nodig is.